CTU Bern (Clinical Trials Unit)

CAS Clinical Research

Certificate of Advanced Studies in Clinical Research
in Health Care Organisations (CAS CRHCO) 2019/2020

Still free places!

Read more here

CTU Lecture Februar 2019:
«50 oder 500 Studienteilnehmende? Prinzipien der Sample Size Berechnung erklärt»

Donnerstag, 14. Februar 2019
André Schroeder Auditorium, zmk bern (Eingang 51a)
Referent: PD Dr. med. Sven Trelle, Direktor, CTU Bern
Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Wissenschaftscafé Bern und Thun

Was genau bedeutet translationale Medizin und was will damit erreicht werden? Welche Chancen und auch Gefahren bringt diese Herangehensweise mit sich? Welche Prozesse müssen eingehalten werden, damit Forschungsergebnisse im Spital umgesetzt werden können? Was ist die Sitem-Insel und wie wichtig ist sie für den Forschungs- und Wirtschaftsstandort Bern?

New members of staff:

We are happy to welcome Annetta as a reinforcement of our Data Management team. She studied Biomedical Sciences at the University of Fribourg, followed by a Master in Translational Medicine at the University of Helsinki in Finland.

Christiane has joined our Data Management team at the beginning of January. After her diploma in biology at the University of Würzburg she did her PhD in biochemisty at the University of Konstanz. Welcome both!